Utdanninger Bilde til kurs siden ipr no

EFT- Spesialistutdanning for psykologer og leger-Modul 3. Oppstart: 10.februar 2025

Bergen

Lær evokative teknikker og avansert empati som hjelper pasienter til å endre problematiske emosjoner med sunne og adaptive emosjoner. Kurset inneholder også egenaktivitet som gir deg bedre oversikt over eget følelsesliv. Kursansvarlig er psykologspesialist Jan Reidar Stiegler.

Booking

Modul 3 - kull 11

Denne utdanningen er kun åpen for psykologer og leger.

Hos oss kan du ta 3-årig spesialisering i psykoterapi med fordypning i emosjonsfokusert terapi eller du kan velge å kun ta Modul 1, Modul 2 og Modul 3 som enkeltstående kursmoduler. Forutsetning for å ta Modul 2 er gjennomført modul 1 og forutsetning for å ta Modul 3 er gjennomført modul 1 og 2.

Dersom man ikke gjennomfører spesialiseringen i en omgang må deltakerne selv passe på at de får deltatt på alle de ni forskjellig temaene. Send en e-post til kurs@ipr.no hvis du har hatt et opphold i utdannelsen eller har byttet by.

Emosjonsfokusert terapi

Emosjonsfokusert terapi (EFT) er en transdiagnostisk terapiform som tar utgangspunkt i å jobbe opplevelsesbasert med klientens fastlåste emosjonelle smerter. Å jobbe med EFT innebærer ofte å aktivere sterke og vonde følelse i klienten, for så å hjelpe klienten til å bearbeide og transformere disse smertene. Forskning på EFT tyder på at endring skjer best når terapeuten har lært seg en kombinasjon av differensiert/presis empati og evokative transformasjonsteknikker.

EFT har forskningsmessig evidens som korttidsbehandling av depresjon, angst, komplekse traumer og parproblematikk. EFT benyttes også til langtidsbehandling av psykiske vansker hvor klienten enten strever med å kunne kontakte eller å prosessere følelser, eller for klienter med større relasjonelle utfordringer. I opplæringen vil man lære å bruke EFT til et bredt spekter av psykiske vansker, med unntak av psykoselidelser og alvorlige utviklingslidelser.

Modul 3 – Særlig utfordrende prosesser, spesifikke populasjoner og relasjonelle brudd

1.samling – EFT behandling for spiseforstyrrelser og indre kroppskritiker, individuelt og i familieperspektiv.

På denne samlingen vil det være et særlig fokus på hvordan spesielt krevende symptomer, som ved spiseforstyrrelser, kan ha sitt opphav i vanskelige følelser som ikke blir håndtert tilstrekkelig. Deltakeren vil få presentert en helhetlig emosjonsfokusert behandlingsmodell som vektlegger atferdsendring i tillegg til standard EFT behandling. Det er særlig vekt på risikofaktorer og fysisk symptomer knyttet til spiseforstyrrelser og hvordan spiseforstyrrelser hos ulike klienter kan ha svært ulike opphav og funksjon. Deltakeren vil kort bli gjort kjent med en modell for hvordan man kan jobbe med vanskelige følelser og vanskelige symptomer i familier. Det vil verktøy som kan hjelpe foreldre til å bistå sine nærmeste gjennom å reparere relasjonelle sår, sette gode grenser for vektkontrollerende atferd og øke aksept for vanskelige følelser.

2.samling – Arbeid med personlighetsforstyrrelser: over-/underregulerte emosjoner og lindring av selvet og Alliansebrudd (med litt terapeutprosesser).

Samlingen vil orienteres mot å forstå hvordan emosjoner kan spille en rolle i å skape symptomer som er forenlig med personlighetsdiagnoser. For noen klienter kan emosjoner bli så uhåndterlig at de enten kommer til uttrykk på intense og uheldige måter, eller at emosjoner avsondres fra opplevelse og derfor blir vanskelig å jobbe med. Deltakeren vil få presentert modeller og intervensjoner som er nyttig i dette arbeidet. Det blir fokus på å kunne tilpasse og lage meningsfulle målsettinger som tar hensyn til rammene terapeuten og klienten jobber under, samt noe fokus på det relasjonelle arbeidet når man jobber med disse gruppene.

3.samling – Motivasjonssplitt, Terapeutprosesser og deliberate practise.

På denne siste samlingen vil det bli fokus på terapeutens emosjonelle prosesser og hvordan de kan påvirke terapien, for eksempel i form av alliansebrudd. Det vil bli et fokus på hvordan man håndterer egne vanskelige følelser som terapeut og hvordan man håndterer brudd i alliansen som følge av disse. Det blir gjennomgang av motivasjonssplitt med fokus på hvordan terapeutens eget materiale kan påvirke arbeidet med motivasjonssplitt. Det blir konsolidering av opplevelser på utdanningen, endringer i terapeuten, hva som er vanskelig enda. Komme tilbake til det viktigste/Rogerianske. Gjennomgang av overordnede kategorier av ting vi håper de har lært. Holdninger, hvordan du ser ting (følelser/prosesser og nyanser), Empati, fasiliteringsferdigheter-lede prosesser. Egenutvikling – personlige endringer.


Praktisk informasjon

1.samling

Dato: 10.-13.02.2025
Veiledningsdag:
10.-11.25
Samling:
12.02-13.02.25
Sted:
Nøstegaten 58, 5011 Bergen
Tid:
09.00 – 17.00
Lunsj:
12.30
Tema:
EFT behandling for spiseforstyrrelser og indre kroppskritiker, individuelt og i familieperspektiv
Kursholder: Informasjon kommer

2.samling

Dato: 19.-23.05.25
Veiledningsdag:
19.-20.05.25
Samling:
21.05.24 - 23.05.25
Sted:
Nøstegaten 58, 5011 Bergen
Tid:
09.00 – 17.00
Lunsj:
12.30
Tema:
Arbeid med personlighetsforstyrrelser: over-/underregulerte emosjoner og lindring av selvet og Alliansebrudd (med litt terapeutprosesser).
Kursholder: Informasjon kommer

3.samling

Dato: 27.-31.10.25
Veiledningsdag:
27.-28.10.25
Samling:
29.10.25 - 31.10.25
Sted:
Nøstegaten 58, 5011 Bergen
Tid:
09.00 – 17.00
Lunsj:
12.30
Tema:
Motivasjonssplitt, Terapeutprosesser og deliberate practise.
Kursholder: Informasjon kommer

Pris: 58.968,- NOK

Kull: 11

Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.

Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.

Det ble i desember 2022 gjort endringer i beskrivelsen samlingene til Modul 2.
Selv om tema og beskrivelse er litt annerledes vil de samme temaene bli dekket slik at ingen mister noe.

Utdanningen er godkjent av Norsk Psykologforening som 72 timer vedlikeholds kurs for spesialister.

Les mer om spesialistutdanningen her.

Viktig informasjon angående veiledning i forbindelse med spesialisering i EFT

I henhold til gjeldende retningslinjer kan deltakerne på spesialistutdanningen motta maksimalt 40 timer veiledning fra veiledere som ikke har spesialiststatus. Disse timene inkluderer også veiledningen som gis på veiledningsdagene på utdanningen. Våre EFT-veiledere uten spesialiststatus vil også tilby veiledning i Modul 3. Derfor er det ikke mulig å motta ytterligere veiledning fra "ikke-spesialister" utenom utdanningen, da dette vil føre til at grensen på maksimalt antall timer overskrides. Dersom makstiden med veiledere uten spesialiststatus overskrides, vil timene ikke bli godkjent av Norsk Psykologforening (NPF). Det er NPF som fastsetter disse kravene, ikke NIEFT.

Kostnadsoversikt for spesialistforløpet hos IPR for kull 11:

 Kull 11 prisoversikt

Oversikten over kostnader som ligger ute her gjelder fra kull 13.

Fravær
Kun fravær med sykemelding, rettsinnkalling eller militærtjeneste (eks. repetisjonsøvelse) aksepteres som gyldig fravær.
For å få godkjent undervisning kreves det at man deltar på hele kurset for at kurset skal godkjennes i spesialistutdanningen.
For å få godkjent kravene til kurs i spesialiteten må deltakeren ta igjen de dagene som fraværet gjelder.
Ved ugyldig fravær, det vil si fravær som ikke er godkjent av IPR, vil kursdeltaker måtte betale deltakeravgift for dagene fraværet gjelder, i tillegg til dagene som tas opp igjen.

Vi følger samme fraværsregler som Norsk psykologforening.

Fravær veiledningsdag:

Fravær på veiledningsdag organisert av NIEFT regnes som fravær fra obligatorisk veiledning og må dekkes inn igjen for kandidaters egen regning. Dette følger av veiledningskontrakten og gjelder også ved gyldig fravær med sykemelding.

Fravær ved fødselspermisjon/foreldrepermisjon:

Faglig sett og med tanke på trygghet i det personlige arbeidet anbefaler vi deltakere å følge kullet sitt gjennom hele modulen. Derfor vil vi anbefale de som på forhånd vet at de skal ut i permisjon om å utsette oppstart. Vi følger Norsk psykologforening sine retningslinjer ved fravær grunnet fødselspermisjon/foreldrepermisjon. Les mer her.

Spørsmål om fravær tas opp skriftlig med kursavdelingen via e-post: kurs@ipr.no.

Faktura
Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker. Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass.
Dersom du ønsker å dele fakturaen opp pr samling, skriv dette i kommentarfeltet. Første faktura blir automatisk sendt ut ved påmelding, deretter vil du motta faktura ca. 1 måned i forkant av hver samling. Faktura må være betalt innen oppstart av hver samling. Det påløper et fakturagebyr på 89,- per faktura.
NB! Påmelding er bindende.

Avmelding og frister

Kurset har påmeldingsfrist 9. september 2024. Ønsker du å melde deg på etter at påmeldingsfristen har fått ut?
Send e-post til kurs@ipr.no for å se om det fremdeles er muligheter for plass på utdanningen.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Hele kursavgiften blir kreditert.
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres.
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert.

NB! Påmelding er bindende.

Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til : kurs@ipr.no

Påmelding her

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

«Jeg har opplevd samtlige av EFT-kursene som svært nyttige. De har bidratt med både personlig og faglig utvikling for min del. I min arbeidshverdag kjennes det også svært trygt og formålstjenlig å kunne ha en spesifikk og virkningsfull metode å lene seg på, det gjør jobbhverdagen lettere, mer givende og trolig også mer produktiv og virkningsfull»

“IPR er gjennomgående gode til å vise i handling det de selv lærer bort. På denne måten får fagstoffet en styrke. Det blir kongruens mellom metoden og kursholderne.”

“Som alltid en kursopplevelse som gir opphav til både faglig og personlig utvikling. Veldig dyktige veiledere/fasilitatorer og kursholder!”

“Dette er ikke bare en utdanning, men en mulighet for reell personlig vekst. Gjennom å bli kjent med oss selv, blir vi både bedre terapeuter og får et bedre liv utenfor terapirommet.”