EFT - Spesialistutdanning for psykologer og leger - Modul 2. Oppstart: 17. november 2025
Oslo
Lær evokative teknikker og avansert empati som hjelper pasienter til å endre problematiske emosjoner med sunne og adaptive emosjoner. Kurset inneholder også egenaktivitet som gir deg bedre oversikt over eget følelsesliv.
BookingModul 2 - kull 13
Denne utdanningen er kun åpen for psykologer og leger.
Hos oss kan du ta 3-årig spesialisering i psykoterapi med fordypning i emosjonsfokusert terapi eller du kan velge å kun ta Modul 1, Modul 2 og Modul 3 som enkeltstående kursmoduler. Forutsetning for å ta Modul 2 er gjennomført modul 1 og forutsetning for å ta Modul 3 er gjennomført modul 1 og 2.
Dersom man ikke gjennomfører spesialiseringen i en omgang må deltakerne selv passe på at de får deltatt på alle de ni forskjellig temaene. Send en e-post til kurs@ipr.no hvis du har hatt et opphold i utdannelsen eller har byttet by.
Emosjonsfokusert terapi
Emosjonsfokusert terapi (EFT) er en transdiagnostisk terapiform som tar utgangspunkt i å jobbe opplevelsesbasert med klientens fastlåste emosjonelle smerter. Å jobbe med EFT innebærer ofte å aktivere sterke og vonde følelse i klienten, for så å hjelpe klienten til å bearbeide og transformere disse smertene. Forskning på EFT tyder på at endring skjer best når terapeuten har lært seg en kombinasjon av differensiert/presis empati og evokative transformasjonsteknikker.
EFT har forskningsmessig evidens som korttidsbehandling av depresjon, angst, komplekse traumer og parproblematikk. EFT benyttes også til langtidsbehandling av psykiske vansker hvor klienten enten strever med å kunne kontakte eller å prosessere følelser, eller for klienter med større relasjonelle utfordringer. I opplæringen vil man lære å bruke EFT til et bredt spekter av psykiske vansker, med unntak av psykoselidelser og alvorlige utviklingslidelser.
Emosjonsfokusert terapi - Modul 2 ( kull 13) - Oslo
1.samling
Dato: 17.11.25 - 20.11.25
Veiledningsdag: 17. november
Samling: 18.-20. november
Sted: Karl Johans gate 41B, 6 etasje i Paleet, OSLO
Tid: 09.00 – 17.00 (kl. 16:00 siste dag)
Lunsj: 12.30
Tema: Opplevelse, fokusering og Selvavbrytelse.
Kursholder: Vanja Hjelmstad og Thomas Nordhagen
2.samling
Dato: 23.03.26 - 26.03.26
Veiledningsdag: 23. mars
Samling: 24.-26. mars
Sted: Karl Johans gate 41B, 6 etasje i Paleet, Oslo
Tid: 09.00 – 17.00 (kl. 16:00 siste dag)
Lunsj: 12.30
Tema: Angstprosesser, Problematisk reaksjon(SEU) og håpløshetssplitt.
Kursholder: Informasjon kommer
3.samling
Dato: 24.08.26 - 27.08.26
Veiledningsdag: 24. august
Samling: 25.-27. august
Sted: Karl Johans gate 41B, 6 etasje i Paleet, Oslo
Tid: 09.00 – 17.00 (kl. 16:00 siste dag)
Lunsj: 12.30
Tema: Arbeid med komplekse traumer i EFT
Kursholder: Informasjon kommer
Pris: 52.000,- NOK
Sted: Karl Johans gate 41B, 6 etasje i Paleet, Oslo
Forelesere: Informasjon kommer
Kull: 13
Påmelding her.
Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.
Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.
Modul 2 – Avansert ferdighetstrening i emosjonell prosessering
Modul 2 handler om å trene på avanserte ferdigheter knyttet til å gjenkjenne og fremme emosjonelt transformerende prosesser. Det er økt fokus på videoveiledning av deltakerens praksis.
1. samling – Opplevelse, fokusering og Selvavbrytelse.
På denne samlingen vil deltakeren få trening i å gjenkjenne og fremme god emosjonell prosessering. Det er fokus på å øve opp perseptuelle ferdigheter knyttet til observasjon av klientens aktivering/arousal og grad av kontakt med opplevelse/experiencing og gjennom dette få en dypere forståelse av klientens evne til å produktivt prosessere følelsene gjennom å være i kontakt med og gi mening til emosjoner. Vi øver på å differensiere mellom produktive og uproduktive emosjonelle prosesser, fordype opplevelse og komme forbi prosesser som stopper kontakt med maladaptive følelser eller uttrykk av adaptive følelser. Både fokusering, selvavbrytelse og aktiv bruk av empatiske intervensjoner for å øke kontakt med opplevelse vil bli gjennomgått og eksemplifisert gjennom bruk av video. I tillegg til nevnte hovedintervensjoner for å øke opplevelse vil også lindring av selvet og alliansedialog nevnes som potensielt viktige verktøy for å lage trygge nok rammer for økt kontakt med opplevelse. Det blir mye bruk av video på samlingen.
2. samling - Angstprosesser, Problematisk reaksjon (SEU) og håpløshetssplitt
Denne samlingen vil fokusere på traumer. I hovedsak er fokuset på traumer som oppstår i samspill med viktige andre (komplekse traumer), men deltakeren vil også lære hvordan man jobber med «stor-T» traumer. Deltakeren vil få presentert en modell for hvordan man kan forstå traumer ut fra et emosjonsperspektiv. Videre vil deltakeren lære hvilke særlige hensyn og metoder som er viktige for å hjelpe klienten til å bearbeide overveldende følelser som følger av traumatiske hendelser.
3. samling -Arbeid med komplekse traumer i EFT
På denne samlingen er det et mål at deltakeren skal få en inngående forståelse for emosjonelle prosesser som står i veien for dypere emosjonell prosessering. Det er særlig fokus på hvordan deltakeren kan jobbe med klienter som har sterk angst som hindrer tilgang til arbeid med dypere emosjonelle sår. I tillegg vil deltakeren få utvidet repetoir av avanserte fasiliteringsferdigheter, som systematisk evokativ avdekking og arbeid med å overkomme hindringer for emosjonell prosessering. Differansiering av markører, emosjonelle problemer og prosesser.
Les mer om spesialistutdanningen her.
Veiledning
Du kan når som helst kjøpe fleksipakke med gruppeveiledning (30 timer). Klikk på lenken her for mer informasjon og mulighet for å bestille gruppeveiledning.
Fleksipakke - gruppeveiledning på 30 timer
Viktig informasjon angående veiledning i forbindelse med spesialisering i EFT
I henhold til gjeldende retningslinjer kan deltakerne på spesialistutdanningen motta maksimalt 40 timer veiledning fra veiledere som ikke har spesialiststatus. Disse timene inkluderer også veiledningen som gis på veiledningsdagene på utdanningen. Våre EFT-veiledere uten spesialiststatus vil også gi veiledning i Modul 3. Derfor er det ikke mulig å motta ytterligere veiledning fra "ikke-spesialister" utenom utdanningen, da dette vil føre til at grensen på maksimalt antall timer overskrides. Dersom makstiden med veiledere uten spesialiststatus overskrides, vil timene ikke bli godkjent av Norsk Psykologforening (NPF). Det er NPF som fastsetter disse kravene, ikke NIEFT.
Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.
Faktura og betalingsvilkår
Vennligst merk at fakturaadressen ikke kan endres etter påmelding, og fakturaen må betales av den oppførte mottakeren. Hvis fakturaadressen som oppgis ved påmelding ikke er korrekt, kan du risikere å miste plassen din på kurset. Faktura sendes ut tidligst 6 måneder før kursstart. For påmeldinger nærmere kursstart vil faktura sendes automatisk etter registrering.
Dersom du ønsker å dele opp fakturaen per samling, kan du oppgi dette i kommentarfeltet ved påmelding. Faktura for 2. og 3. samling vil bli sendt ut omtrent én måned før hver samling.
Alle fakturaer må være betalt før oppstart av den aktuelle samlingen. Det påløper et fakturagebyr på 89,- per faktura.
Viktig: Påmelding er bindende.
Avmelding og frister
Kurset har påmeldingsfrist 27. oktober 2025. Ønsker du å melde deg på etter at påmeldingsfristen har fått ut?
Send e-post til kurs@ipr.no for å se om det fremdeles er muligheter for plass på utdanningen.
NB! Påmelding er bindende.
Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Hele kursavgift krediteres
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert
Fravær
Kun fravær med sykemelding, rettsinnkalling eller militærtjeneste (eks. repetisjonsøvelse) aksepteres som gyldig fravær.
For å få godkjent undervisning kreves det at man deltar på hele kurset for at kurset skal godkjennes i spesialistutdanningen.
For å få godkjent kravene til kurs i spesialiteten må deltakeren ta igjen de dagene som fraværet gjelder.
Ved ugyldig fravær, det vil si fravær som ikke er godkjent av IPR, vil kursdeltaker måtte betale deltakeravgift for dagene fraværet gjelder, i tillegg til dagene som tas opp igjen.
Vi følger samme fraværsregler som Norsk psykologforening.
Fravær veiledningsdag:
Fravær på veiledningsdag organisert av NIEFT regnes som fravær fra obligatorisk veiledning og må dekkes inn igjen for kandidaters egen regning. Dette følger av veiledningskontrakten og gjelder også ved gyldig fravær med sykemelding.
Fravær ved fødselspermisjon/foreldrepermisjon:
Faglig sett og med tanke på trygghet i det personlige arbeidet anbefaler vi deltakere å følge kullet sitt gjennom hele modulen. Derfor vil vi anbefale de som på forhånd vet at de skal ut i permisjon om å utsette oppstart. Vi følger Norsk psykologforening sine retningslinjer ved fravær grunnet fødselspermisjon/foreldrepermisjon. Les mer her.
Spørsmål om fravær tas opp skriftlig med kursavdelingen via e-post: kurs@ipr.no.
Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til: kurs@ipr.no
Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:
“Gode undervisere som byr mye på seg selv.”
“Jeg har opplevd videreutdanningen i EFT så langt som veldig nyttig. God integrasjon mellom teori og praksis gjennom kursdagene. Liker også godt det varme og støttende miljøet det bevisst legges opp til, uten at det går på bekostning av direkte og konstruktive tilbakemeldinger på jobben man gjør.”
“Veldig nyttig med fokuset på egenaktivitet! At vi ikke «rollespiller» klienter feks, men bruker våre egne levde liv og erfaringer. At også foreleserne deler av sine erfaringer både med utdanning, egen skam/tilknytningserfaringer osv”
“Kunnskap innen EFT gjør det mye lettere å arbeide som psykolog.”
“Noen flotte dager i et varmt og læringsfremmende miljø. Å lære EFT oppleves mer som å fininnstille en livsholdning enn terping på teknikk, selv om vi også får mye av det sistnevnte. Anbefales alle som liker å hele smerte gjennom genuin omsorg og empati!”